Точно преди протоколния реванш между Интер и Лудогорец едно от авторитетните

...
Точно преди протоколния реванш между Интер и Лудогорец едно от авторитетните
Коментари Харесай

Tuttomercato попиля Лудогорец в обширна статия: Отбор, който всички българи мразят

Точно преди протоколния реванш сред Интер и Лудогорец едно от авторитетните италиански онлайн спортни издания Tuttomercato пусна просторен материал, в който среща читателите си с историята на българския първенец.

Материалът на журналиста Андреа Лозапио е много сериозен към отбора от Разград, което излиза наяве още от заглавието му: „ Лудогорец, тимът, който всички българи ненавиждат “.

Според създателя разградчани нямат доста последователи у нас и всички се надяват на победа на Интер с 10:0.

Лозапио споделя за основаването на „ третия гранд “ на българския футбол, трансформирал се в „ човекоядец “ за Левски и ЦСКА, които съгласно него получават фенската поддръжка на 99% от българските футболни последователи. Той загатва, че с мощни финанси Кирил Домусчиев е съумял да трансформира тима в същински хегемон и е по пътя към подобряването на върха от девет следващи трофеи, който се държи от ЦСКА.

„ Ако има състезател, който пораства бързо и прави усещане, Лудогорец го купува. Често пъти, тези играчи не са взимани, с цел да играят, а с цел да отслабят съперниците на Лудогорец. Очевидно заплатите са много по-високи от останалите родни клубове. А в това време си стои въпросът с малкия екран. В мача сред Лудогорец и Локо Пловдив, коментаторът на дуела Илиян Енев сподели в ефир, че има дузпа в интерес на " смърфовете " и, че съдията на дуела е сбъркал. Две седмици по-късно, Енев към този момент не работеше в тази телевизия ”, написа Лозапио, който не пропуща и случката при откриването на естрада „ Моци “, при която Домусчиев назова журналиста от bTV Димитър Тасев „ олигофрен “.

А ето и какво написа за връзките на Лудогорец със съдиите: “Много почитатели в България са уверени, че съдиите в България постоянно отсъждат дадени обстановки в интерес на Лудогорец. Една от най-известните обстановки е ударът с крайник на Козмин Моци в корема на състезател на ЦСКА. Румънецът даже не получи картон. Домусчиев държи и телевизионните права за лъчение на локалното първевство. А неотдавна даже купи малкия екран, която го излъчва. Общо взето футболът е в неговите ръце. Съдията от мача Рома - Гент Георги Кабаков, е първият български рефер от много години насам, който свири в Шампионската лига. Този арбитър обаче бе съществено подложен на критика след един еднакъв на Лудогорец с Черно море през декември. ”

Статията приключва с политически краски като подчертава на връзките сред Домусчиев и министърът на финансите Владислав Горанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР